HALLON MACARONS
Mandelkakor
- 3-4 ekologiska äggvitor
- ½ dl strösocker
- 125 g skållad och malen sötmandel eller mandelmjöl
- 4 dl florsocker
Smörkräm
- 100 g mjukt smör
- 1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ekologisk äggula
- 2 msk hallonsylt
- Några droppar valfri (röd) karamellfärg
- 1 dl bär, t.ex. hallon eller blåbär
Mandelkakor
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
- Vänd försiktigt ner mandel, florsocker och kakao.
- Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
- Dra bort kakorna från pappret direkt och låt kallna.
Smörkräm
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp.
- Vispa ner äggula, hallonsylt och bär.
- Färga eventuellt med karamellfärg.
- Spritsa ut krämen på undersidan av 25 macarons. Lägg resten över som lock.
Njut..
skriven
Hej Bakesomlove!
Jag undrar om ni kan baka något som går fort och som man kan äta till frukost. Jag tycker att mjölk med flingor börjar bli lite vä tråkigt.
Xoxo