2 Läs mer >>
Här kommer det ett riktigt enkelt och gott recept där man får användning av alla äpplena i trädgården. Passar lika bra till dessert som till mellanmål med en smörgås till, och nyttigt är det ju också!!!
 
 

Ingridienser:

ca 600 g äpplen

1 dl vatten

ca 1 msk strösocker

2 tsk potatismjöl

1 msk vatten, till potatismjölet
 
 
Gör så här:
 
1. Skär äpplena i små bitar, ju mindre desto kortare tid tar det. Man kan skala av skalet men går lika bra med skal.
2. Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Smaka av när ni tar i sockret, det är väldigt mycket en smaksak om hur mycket socker man vill ha i.
3. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 5 min.
4. Blanda vattenet och potatismjölet väl i en liten kopp och rör sedan i, i krämet.
5. Servera med mjölk eller grädde och toppa med lit mald kanel.
 
Njut..
 
     
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 

Äpplekräm

0 Läs mer >>
Pajskal
300 g mjukt Smör
6 dl Vetemjöl
1,5 dl Strösocker
1 nypa Salt


Fyllning
6 äpplen
1 1/3 dl Farinsocker
3/4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1,5 tsk malen Kanel
1 krm malen Muskot
1 krm Salt
4 msk Maizena
 
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här 
Pajskal: Mixa/knåda ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Tryck upp degen så att den slutar ett par centimeter ovanför kanten, annars går det inte att fästa fast locket. Kavla ut resten av degen så att det blir tillräckligt stort för att täcka hela pajen. 
 
 
Fyllning: Skala och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena tillsammans med resterande ingredienser i en gryta med locket på. Låt fyllningen sjuda på svag värme i ca 10 min. Låt äpplena svalna och häll smeten i pajskalet. Lägg på locket och var noga med att det fäster i kanterna. Tryck bort den deg som blir över. Pensla locket med ett uppvispat ägg och strö lite socker ovanpå. Skär små eller lite större hål i locket, så att det inte bildas kondens.
 
 
 Njut..
 
 
 
 
 
 

Amerikansk äpplepaj

0 Läs mer >>

 ca 15 portioner

 

Ingridienser:

150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen  150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.

2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg­smeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.

3. Vispa färskost med äggula, socker och vaniljsocker i en annan bunke med elvisp.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm och häll i browniesmeten, eller häll smeten i en stor pajform. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.

5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och skär den i rutor, om du hällde smeten i en långpanna. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

 
Njut..
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheesecakebrownie

1 Läs mer >>

Ett väldigt lätt och gott recept till chokladpudding.

 

Ca 4 portioner

 

 Ingridienser:

 

7,5 dl mjölk 

0,75 dl kakao

0,75 dl maizena

0,75 dl socker

 

Gör så här:

Blanda alla ingridienser i en kastrull och koka upp tills det tjocknar. Rör runt i kastrullen hela tiden så att det inte bränner i. Häll upp i portionsskålar och låt svalna och tjockna i kylen i ca 2-3 timmar.

Njut..

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Chokladpudding