Ingridienser:
Kakor:
1 3/4 dl mald sötmandel eller mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker
2 stora äggvitor
1/2 dlströsocker
1 tsk pulverkaffe
Fyllning:
ca 200 g cream cheese
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk starkt kallt kaffe
2 1/2 dl siktat florsocker
Gör så här:
Kakor:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
- Blanda försiktigt ner mandel, florsocker och kaffe
- Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila på plåten 30 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 10-15 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
- Dra bort kakorna från pappret direkt och låt kallna.
Fyllning:
- Mixa alla ingridienser med varandra och bred på, på hälften av makronerna sätt sedan ihop de två och två.
- Sikta lite kakao över makronerna.
Njut..