2 Läs mer >>
De här cake popsen gjorde jag på en vanlig kladdkaka och reseptet hittar du här den ända skillnaden var att jag hade inne kakan lite längre så att kakan blir lättare att rulla till bollar.
 
Eftersom kladdkakan är lite kladdigare än en sockerkaka som man brukar använda till cake pops så behöver man inget smör som man vanligtvis använder. Utan det räcker med att bara rulla kladdkakan som den är.
 
Gör så här:
 
Rulla kladdkakan till små bollar. Lägg bollarna i kylen i 30-45 min. Ta sedan ut bollarna ur kylen o stick in pinnar doppade i choklad. Jag använde grillpinnar som jag klippte i mindre bitar men det finns också att köpa speciella klubbpinnar. 
Ställ in klubborna i kylen igen i ca 20 min, jag satte mina cake pops i frigolit så att de skulle stå stadigt upp. 
 
Smält vit, ljus och mörk choklad i varsin koppp i mikron. Om du vill kunna dekorera dina cake pops med choklad så är det lättast att lägga lite choklad i en plastpåse eller en spritspåse.
 
1. Doppa cake popsen i valfri choklad låt sedan chokladen stelna och spritsa sedan ut choklad i en annan färg och dekorera.
 
2. Doppa cake popsen i choklad häll sedan strössel över innan chokladen har smält. Istället för strössel kan du ta t.ex också ta små figurer av sugar paste eller kakao/florsocker.
 
Ställ cake popsen i kylen tills servering.
 
Njut...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cake pops

1 Läs mer >>
 
PAJSKAL
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl

 

FYLLNING
  • rivet skal av 2 citroner
  • juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
  • 3 äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker

 

MARÄNG
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
 
 
GÖR SÅ HÄR:
Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för ca 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 250°C.
Fyllning: Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.
Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
Maräng: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter marängen ska bara precis ha hunnit blivit lite gyllenbrun.
 
 
Njut..
 
 
 
 

Citronmarängpaj

0 Läs mer >>


Jag har aldrig riktigt gillat småkakor för har tyckt att de flesta har varit tråkiga och smaklösa. Men nu de senaste dagarna har jag tyckt och lärt mig att småkakor är söta, precis rätt storlek och att de visst kan vara smakrika. Så jag har bestämt mig för att baka mer fina och goda småkakor.


Ca 40 st

 

4 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt

 

Smaksättning
2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop mjöl, socker och smör i en bunke till en smidig deg.

3. Dela degen i två bitar och tillsätt vaniljsocker i den ena degen och kakao i den andra.

4. Kavla ut de båda degarna till avlånga plattor, ca 21 x 34 cm. Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop dem på längden.

5. Låt rullen ligga kallt en stund, annars är det svårt att skära snygga skivor.

6. Skär rullen i 3–4 mm tjocka skivor med en riktigt vass kniv. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

 

Njut..

 

Chokladsnurror

0 Läs mer >>

Jätte god paj, chokladen och nötterna gör den lite speciell och också att den har tre lager. Jag tog bigarråer ifrån trädgården men det går såklart bra med frysta körsbär.

 

DEG:
40 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl

 

SMULPAJ:
100 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
50 g mörk choklad (70%)
1 dl havregryn
100 g macadamianötter eller hasselnötter

 

FYLLNING:
2 msk socker
1 msk maizena majsstärkelse
4 dl körsbär urkärnade (400 g)


GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret.
2. Häll smeten i 10 smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter eller en stor pajform som jag gjorde. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken. Hacka chokladen och blanda ner i bunken tillsammans med de hela nötterna.
4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna.
5. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt pajen svalna på galler. Servera gärna med glass eller vaniljsås och njut!!

 

Njut.. 
 
 
 
 

 

Körsbärspaj