Sarah bernhardt biskvier
Små söta kakor/bakelser. Själv tycker jag att de här är mycket godare än vanliga biskvier då Sarah bernhardt är fyllda med chokladtryffel och biskvier fyllda med smörkräm.
Kakor
150 g mandelmassa
½ äggvita
100 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda ner den i mandelmassan. Forma till små bollar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till (det går lättare med lite mjöl på fingrarna). Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Hacka 100 gram mörk choklad. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills en jämn smet bildats. Låt svalna så att smeten blir tjock och fast. Bred den sedan toppigt på kakorna. Smält chokladen till garneringen tillsammans med kokosfettet. Doppa de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.
Njut..
skriven
Gud vad gött!