Citronmakroner

Jättegoda makroner som både är syrliga och söta! 
 
ca 16 st
 
Ingridienser:
 
Kakor:
1 3/4 dl mald sötmandel eller mandelmjöl
2 1/2 dl florsocker 
2 stora ägg
finrivet skal från 1/2 citron
ev gul karamellfärg
 
Fyllning:
115 g mascarponeost
finrivet skal från 1/2 citron
1 tsk pressad citron
1/2 dl lemon curd
 
Gör så här:
 
Kakor:
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
  3. Blanda försiktigt ner mandel, florsocker, citron och ev karamellfärg.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt kakorna vila på plåten 30 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
  6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 10-15 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
  7. Dra bort kakorna från pappret direkt och låt kallna.
 
Fyllning:
 
Blanda osten med citronskalet och citron saften till en slät smet. Bred lemon curd på hälften av makronerna och mascarponeblandningen på andra hälften. Sätt sedan ihop en makron med lemon curd på med en som har mascarponeblandning på.
 
 Njut..
 
 
 

Kommentera här: