SEMLOR!!!

Ingridienser:
 
Bullar:
50 g jäst för söta degar
175 g smör
5 dl mjölk
ca 800 g vetemjöl
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
 
Fyllning:
Mandelmassa
eventuellt några hackade sötmandlar
mjölk 
grädde
 
Topping:
florsocker
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda med mjölk och låt det blir fingerljummet. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta väl, 5 min i maskin eller 10 min för hand, till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 30-40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord. Forma runda bollar i valfri storlek och låt jäsa i ca 40 min under bakduk. Pensla med ägg innan du sätter in de i ugnen. Grädda i 250 grader i 5-10 minuter i nedre delen av ugnen. 
 
Skär av topppen på bullarn när de har svalnat och gröp ur bullens innehåll så att du bara får ett skal kvar. Blanda bullens innehåll med ungefär lika mycket mandelmassa och eventuellt finhackade sötmandlar för att få lite tuggmotstång. Häll i lite mjölk i taget för att få rätt konsistens.
 
Vispa upp grädden. Lägg mandelmasseblandningen i bullskalet så att bullen blir hel igen spritsa sedan grädden på bullen och lägg på bullens lock. Sikta sedan florsocker över bullen.
 
Njut..
 
 

Kommentarer:

1 Elin:

skriven

När är fettisdagen?

Svar: 4 mars, då är det fettisdagen!!!!!! <3
bakesomelove.blogg.se

Kommentera här: