Kokosmjölkspannacotta
Lätt och god efterrätt. Om du gillar kokos och pannacotta är den här efterrätten precis rätt för dig!
Synd bara att jag inte gillar varken kokos eller pannacotta. :(
Ca 4 portioner
Ingridienser:
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
3 dl vispgrädde
3 dl kokosmjölk
1 dl florsocker
Tillagning:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv och lägg i en kastrull.
3. Blanda även i kokosmjölken, vispgrädden och florsockret i kastrullen och låt blandningen bara precis sjuda medans du rör om.
4. Ta av kastrullen från värmen och krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i kastrullen och rör till gelatinbladen smällt.
5. Häll smeten i portionsformar och ställ i kylen tills de har stelnat, gärna över natten.
6. Innan servering stjälp upp pannacottan på tallrik eller servera i portionsformarna.
7. Toppa eventuellt med lite bär eller riven choklad.
Njut..
Kommentarer:
2
Frida:
Proffs fotograf!!!!!
skriven
GÖÖÖÖTTTT!