Cheesecakebrownie

 ca 15 portioner

 

Ingridienser:

150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen  150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.

2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg­smeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.

3. Vispa färskost med äggula, socker och vaniljsocker i en annan bunke med elvisp.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm och häll i browniesmeten, eller häll smeten i en stor pajform. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.

5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och skär den i rutor, om du hällde smeten i en långpanna. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

 
Njut..
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: