Smulpaj
Super enkel smulpaj som smakar riktigt sommrigt! Byt enkelt ut frukten/bären efter vad du själv önskar.
För ca 6 personer
Smuldeg:
- 125 g kallt smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 1/2 dl socker
- 1 1/2 tsk flingsalt
Fyllning:
- ca 800 g valfri frukt eller bär (jag tog hallon och blåbär)
- 2 tsk socker
- 1 krm flingsalt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa med fingrarna, eller använd en matbredare. Blanda i socker och flingsalt. Degen skall vara som smulor och får inte blandas för mycket.
- Blanda bären/frukterna med socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).
- Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås, kesella eller glass.
Njut..
skriven
Gu så GOTTTTT <3