Smulpaj

Super enkel smulpaj som smakar riktigt sommrigt! Byt enkelt ut frukten/bären efter vad du själv önskar.

 
 
För ca 6 personer
 
Smuldeg:
  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk flingsalt
Fyllning:
  • ca 800 g valfri frukt eller bär (jag tog hallon och blåbär)
  • 2 tsk socker
  • 1 krm flingsalt

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa med fingrarna, eller använd en matbredare. Blanda i socker och flingsalt. Degen skall vara som smulor och får inte blandas för mycket.
  3. Blanda bären/frukterna med socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).
  4. Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås, kesella eller glass.
 Njut..
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Elin:

skriven

Gu så GOTTTTT <3

Kommentera här: