Rosmarin och lök bröd

Detta brödet är mitt absoluta favorit bröd! Passar mer till mat och buffé än till frukost. Har massor med smak och är lite annorlund ifrån vanliga matbröd eftersom det skall vara ägg i detta och mindre mjöl. Den blir kletigare i konsistensen innan den har gräddats men när den är klar är den lite som en sockerkaka. supergod iallafall!!
 
1 limpa
Ingridienser:
 
25 g jäst
3 msk ljummet vatten
125 g kallt smör
5 dl mjöl
3 ägg
1 stor gul lök
2 msk hackad rosmarin
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
 
Gör så här:
 
1. Hacka löken fint och fräs löken i en stekpanna så att löken blir gyllenbrun. Låt sedan svalna.
 
2. Blanda mjöl, socker, salt och smör i en bunke till en smuldeg. Använd händerna eller en matbredare.
 
3. Lös upp jästen i en annan bunke med vattnet och häll i mjälblandningen.
 
4. Blanda sedan i ägg, lök och rosmarin. 
 
5. Sätt på ugnen på 200 grader. Och häll degen i en smord brödform (ca 1 1/2 liter) och låt jäsa i ca 1 tim. 
 
6. Toppa med lite rosmarin och skär några snitt i brödet. Grädda sedan på 200 grader i 25 min.
 
7. Njut av ett underbart gott bröd!!!! 
 
 Njut..
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Elin:

skriven

Vad göööt

Kommentera här: