Ciabatta bröd
Italienskt bröd som är supergott till frukosten!!
- 25 g Färsk jäst för matbröd
- 5 dl Vatten, fingervarmt (37°C).
- 1 dl Olivolja
- 3 tsk Salt
- 12 dl Vetemjöl special (du kan byta ut ca 2-4 dl mjöl till Durumvetemjöl)
- Mjöl till utbakning
Tillagning
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten (37°C). Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, och mjöl. Allt utom saltet.
- Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin ca 10 min tills degen släpper bunkens kant. Häll i saltet vid slutet. Låt jäsa övertäckt med plast i minst 1 timme.
- Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord. Dela degen i portionsbitar. Forma bröd. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och låt jäsa i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få en fin skorpa. Låt kallna på galler.
Njut...
Kommentarer:
2
Elin:
GOTT!
3
Elin:
GOTT!
4
Elin:
GOTT!
5
Elin:
GOTT!
6
Elin:
GOTT!
7
Elin:
GOTT!
8
Elin:
GOTT!
9
Elin:
GOTT!
10
Elin:
GOTT!
skriven
'g'rymt gott <3