Ciabatta bröd

Italienskt bröd som är supergott till frukosten!!
 
 
      Ingredienser
  • 25 g Färsk jäst för matbröd  
  • 5 dl Vatten, fingervarmt (37°C).
  • 1 dl Olivolja
  • 3 tsk Salt   
  • 12 dl Vetemjöl special (du kan byta ut ca 2-4 dl mjöl till Durumvetemjöl)
  • Mjöl till utbakning 

 

 

      Tillagning

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten (37°C). Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, och mjöl. Allt utom saltet.
  2. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin ca 10 min tills degen släpper bunkens kant. Häll i saltet vid slutet. Låt jäsa övertäckt med plast i minst 1 timme.
  3. Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord. Dela degen i portionsbitar. Forma bröd. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och låt jäsa i 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få en fin skorpa. Låt kallna på galler.
 
 
 Njut...
 
 
 

 

 
 

Kommentarer:

1 Elin:

skriven

'g'rymt gott <3

2 Elin:

skriven

GOTT!

3 Elin:

skriven

GOTT!

4 Elin:

skriven

GOTT!

5 Elin:

skriven

GOTT!

6 Elin:

skriven

GOTT!

7 Elin:

skriven

GOTT!

8 Elin:

skriven

GOTT!

9 Elin:

skriven

GOTT!

10 Elin:

skriven

GOTT!

Kommentera här: