Citronmarängpaj

 
PAJSKAL
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl

 

FYLLNING
  • rivet skal av 2 citroner
  • juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
  • 3 äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker

 

MARÄNG
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
 
 
GÖR SÅ HÄR:
Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för ca 8 port). Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 250°C.
Fyllning: Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.
Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
Maräng: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter marängen ska bara precis ha hunnit blivit lite gyllenbrun.
 
 
Njut..
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Elin:

skriven

GÖÖÖÖÖTTTTTTTT <3

Kommentera här: